středa 21. května 2014

Health and Safety v UK aneb : Čo ťi jebe? Čo ťi jebe?

Pro začátek nechci nikoho urazit ani jinak poškodit.

Anglie aneb stát zaostalých sobeckých jedinců


Slova jednoho mého známého Slováka " Angličani jsou jen zámožní burani někde z Vidlákova" , mne inspirovala k napsání tohoto článku.



Na tohle téma jsme vedli mnohé diskuze a myslím, že nebyly ani první , ba ani poslední. Musím opravdu říct , že Angličané se chovají mnohdy fakt sobecky a myslí si , že Anglie je jejich a ostatní přistěhovalci jsou něco jako Lůza.

Za pár mojich pracovních let v různých částech UK jsem poznal dosti Anglánů od mladých nadějných studentů, přes věčně opilé pracovníky továren, přetvařované kancelářské krysy a dokonce i hodně zajímavé právníky. Byla by blbost házet všechny do jednoho pytle, ale na druhou stranu musím říct, že všichni mají určité mentální společné rysy.

 To jsou vážně všichni Angláni tak blbí?

¨
Pro začátek je dobré říct si co to inteligence vlastně je, protože v UK je jiný způsob školství a podávání informací na základě kterých se rozhodují v pozdějších fázích života, je nemůžeme rovnou odsuzovat.
Ono i dítě které učíte mluvit , tak že na něho mluvíte se naučí mluvit vaší řečí a nééé nějakou čínštinou.

Školství v UK


Je jiné než v ČR a SK ale to neznamená , že je špatné. Angličani mají školu i prázdniny jinak dokonce i den začínají jinak. Já osobně jsem nestudoval nějakou základku v UK, ale co jsem se doslechl, tak děti co mají 5 třídu základky z ČR nebo SK se můžou v UK flákat až do 7 třídy a jen si procvičují Anglický jazyk.

Pokud v UK začínají počítat dělení se zbytkem a v SK už to umí skoro 3 roky, tak to už něco vypovídá. Nicméně jak píši není to špatné, neodsuzuji je , mají prostě jiný způsob školství.

V ČR a SK se ve školách učíme snad víc jak 90% zbytečností ( názvy řek hlavní města , ale i třeba složení omáčky na svíčkovou) prostě to se učí v ČR a SK , oni to ti lidi nepotřebují (a stejně skoro vše zapomenou) a navíc jdou během okamžiku vyhledat.

I když i já si vzpomínám na svá mladá léta , na hodiny strávené u slepé mapy a zakreslování měst , řek, přítoků , hor a čehokoli. Na svá stará kolena si nevzpomenu skoro na nic, ALE!! je tu velké ALE!! vím že třeba MEXIKO není v Evropě a NEPÁL v Rusku ... což Angláni občas ani neví. O historii ani nemluvě.

Proč jsou teda Angláni tak hloupí?


Můj osobní názor je asi ten, že Angláni nejsou všichni hloupí, ale prostředí ( školství, televize, noviny ...) je krmí informacemi které potřebují k životu a práci a tím pádem nemají takový rozhled a jsou svým způsobem omezení.

Vrchol omezenosti : Health and Safety 


No bůh žehnej týmu co vymyslel Health and Safety , díky tomuto systémů jsou Angláni tak omezení , to je prostě vrchol !!! Na jednu stranu je Health and Safety systém paráda , to jako jó .... ale za tu druhou stranu bych všechny nejradši propleskal.

Oni Angláni ten Health and Safety systém fakt dodržují a vůbec je nezajímá, že někoho blokují, nebo že někoho druhého omezují ale oni dodržují pravidla .... tak jsou páni lidstva a hned nahlásí někoho kdo je porušuje , a ten kdo pravidla porušuje ( byť v dobrém úmyslu) je ihned potrestán.

Typický příklad : ve výrobě se zasekne mašina a člověk co není pověřen aby zmáčkl čudlík ho nezmáčkne a čeká na člověka co má pověření. Přitom to není rizikové , ví že to je jen o tom zmáčknutí a vše by zas jelo ... ale NÉÉ , Anglán prostě čeká na pověřenou osobu .... a kvůli nefunkčního stroje je třeba 1h Přesčasu . Ale to už Anglána nezajímá. .... Tohle byl typický příklad jak Angláni využívají Health and Safety.

A moje vlastní zkušenost: Dostal jsem Warning za porušení  Health and Safety kvůli tomu, že jsem se na stroj zapsal o pár minut dříve , než mi začala směna, protože podle Health and Safety nemůžu pracovat dokud mi nezačne směna. A pokud se se strojem něco stane v době kdy ještě nezačala směna a někdo tam je zapsán tak nemůže pracovat a .... No prostě začarovaný kruh .... ale tu se jedná o ten princip.... Protože za 3x Warnings je propuštění z práce.

A takových zkušeností s Health and Safety jsem slyšel strašnou spoustu. Tohle je téma na dlouho, takže se k němu rozhodně ještě vrátím.

Rozhodně NE! všichni Anglání nejsou hloupí a kdo si to myslí, měl by možná změnit komunitu Anglických lidí s kterýma se stýká.

3 komentáře:

  1. Az tak cierno by som to nevidel. H&S sa lisi samozrejme v kazdej firme, ale zatial som kvoli H&S nezazil ziadne zbytocne byrokraticke brzdenie plynulosti pracovneho procesu.
    Je pravda, ze niekedy sa pracovnici chytaju za hlavu, kvoli (podla nich) zbytocnemu natahovaniu s H&S manazerom, ale ak je na vyber bud stratenie licencie a trvale zatvorenie prevadzky kvoli nedodrzaniu spravneho postupu, alebo odstavenie pracovnej pozicie na hodinu, tak myslim, ze nie je nad cim uvazovat.

    OdpovědětVymazat
  2. Uh, to je divný článek..viz komentáře na Češi a Slováci v UK..radši v Anglii, kde jsou lidé opatrní, než v ČR, kde tě lidé (od)soudí jen podle toho, co máš na sobě. V závěru vůbec není důležité, jestli vědí, kde Česko je, to je jen to naše ego, že si myslíme, jak jsme důležití (omyl, nejsme). A psát o tom, že je to jejich země a jsou sobci..no ano, je! Češi taky neumí nic jinýho, než nadávat na Vietnamce a cikány, ale když to dělají Angličané, tak jim to vyčítáme.. Lol!

    OdpovědětVymazat
  3. No neco ma tom je s tim H&S taky stim mam zkusenosti..
    a stim ze na nas koukaj jak na pc of shit?? Stim jsem se taky setkal.. ale to je i u nad v cechach...takze to si nevyberete

    OdpovědětVymazat