neděle 6. dubna 2014

English breakfast, Fish and Chips ,mléko v čaji a jiné šílenosti.

Téma anglické jídlo je v ČR i v jiných zemích hodně diskutované téma.

V Anglii totiž jen tak nejdou sehnat rohlíky, český chleba a další věci.

Dokonce aji tak banální věc jako je Hrubá a Polohrubá mouka je problém.




Typická anglická jídla


English breakfast - (česky: Anglická snídaně) Je to vlastně takový mix : Anglické párky, toust, vejce, slanina, hříbky a celé je to polité fazolemi. Na první pohled a chuť je to hrůza. Je to docela zdravé a mě to i chutná a zjednodušenou verzi dělám občas jako snídani.

Fish and Chips -  (česky: ryba a hranolky) Anglické národní jídlo je ryba smažená v těstíčku (obvykle treska) a hranolky, jako příloha rozmixovaný hrášek, tatarka. Fast-foody stylu Fish and Chips jsou v Anglii skoro na každém kroku.

Burgr and Chips - (česky: hamburger a hranolky). Je to rozdíl dát si burger v Anglii a v ČR. Navíc v Anglii přidávají k burgeru i hranolky a sos.



Tee with milk -  (česky: čaj s mlékem) což je takový paradox, říkám si do čaje mléko? .... ne , nikdy ... ale tak ochutnal jsem jednou, podruhé a od té doby jen čaj s mlékem.


Co vlastně Angličani jedí. 

Znám mnoho Angličanů , u některých jsem i bydlel a veskrze všichni mají podobné stravovací návyky. 

Převážně to jsou polotovary všeho druhu a balení ( od konzerv přes teplu odolné misky až po vakuově zabalené). 

Velký hit jsou špagety v konzervě , které jedí snad všichni rodilí Angličani ( přitom to je hnusně rozvařený, nechutný a v konzervě).

Dále vím o pár Anglánech co na oběd dají Sandwich, říkám si jo, jo Sandwich jo , ale né jako hlavní jídlo, spíše jako svačina.

Na večeři pizza , ale jako polotovar.

Vaření hlavního jídla Angličanem je fakt zážitek.

Byl jsem párkrát pozván na večeři připravenou Angličanem a byl jsem dokonce účasten a musím říct , že pokaždé to byl zážitek.

Lasagne alá Anglie 
- dotyčná angličanka nakoupila Lasagne sheets ( jako ty plátky těsta) , 2 konzervy s bešamelem , 2 konzervy s Bolognese základem a zmražené mleté maso. Postupovala přesně dle receptu lžíci po lžíci ... no prostě zážitek. Nechápu proč nemohla udělat bešamel normálně z mouky mléka a másla , to samé Bolognese základ. 

Bramborová kaše, houbová omáčka s Anglickýma párkama.
- pro změnu dotyčná osoba koupila 3 balíčky s polotovarem bramborové kaše ( stačí přidat vodu) , 2 balíčky s houbovou omáčkou v prášku ( stačí přidat vodu) a balíček 20 zmražených anglických párků. Celá příprava téhle večere vyšla na bezmála 3 hodiny a dotyčná osoba vypadala jak po celodenním výletu na horách. No prostě paráda. Přitom to není těžký oloupat brambory, uvařit , udělat kaši .... udělat houbovou omáčku to samé. Ach jo.




Žádné komentáře:

Okomentovat